About us

Candles Amsterdam is gevestigd in Amsterdam waar wij al onze kaarsen vanuit huis maken met de hand! Na een periode van leren, creëeren en testen zijn wij ons bedrijf in Maart 2022 begonnen met het idee om milieuvriendelijke decoratieve kaarsen te creëeren.

Voor onze kaarsen gebruiken we alleen natuurlijk sojawas dat is geproduceerd in Europa. Dit betekend dat al onze kaarsen duurzaam en vegan zijn! Verder is sojawas geurloos, bevat het geen giftige stoffen en is het 100% biologisch afbreekbaar. 

Al onze kaarsen zijn handgemaakt van natuurlijke sojawas en zijn geproduceerd in Amsterdam, zoals onze naam al zegt! Dit betekent dat onze kaarsen veganistisch, duurzaam en milieuvriendelijk zijn. 

Onze kaarsen zijn voornamelijk bedoeld voor decoratief gebruik maar kunnen zeker aangestoken worden. Als je ervoor kiest om onze kaarsen aan te steken, zorg er dan voor dat je ze op een dienblad plaatst om het kaarsvet op te vangen en knip de pit af tot 1 cm.

We raden aan om de kaarsen niet in direct zonlicht en/of in warme ruimtes te plaatsen. Dit is om schade door de zon en het smelten van de kaars bij hoge temperaturen te voorkomen.

Pigmenten gaan ten koste van de vlambaarheid van de kaarsen. Dit betekent dat gekleurde kaarsen ‘smelten’ als ze in direct zonlicht of warme plekken worden geplaatst. Ivoorkleurige kaarsen hebben hier in mindere mate last van. De kaarsen worden aan de buitenkant iets zachter en krijgen vochtdruppels, de kaars smelt dus niet weg ;). Maar het is wel belangrijk hier rekening mee te houden, zeker in de zomermaanden!